Prøv KemiTjek gratis og uforpligtende resten af året

Prøv KemiTjek gratis og uforpligtende resten af året

Prøv KemiTjek gratis og uforpligtende resten af året
Har du styr på dit kemilager? Hvis ikke, så kan du i hvert fald få det nu. KemiTjek er en app der hjælper dig med at holde overblikket i dit kemilager, og nu lige kan du prøve appen helt gratis og uforpligtende frem til d. 31 december 2022.

Gør det til en god vane at gennemgå dit kemirum
Tal fra Landbrugsstyrelsen viser at hele 20 til 25 procent af landbrugsvirksomheder er i besiddelse af ulovlige/forbudte midler i deres kemirum. Bliver du fanget i at være i besiddelse af sådanne midler, lyder en minimumsbøde på omkring 5.000-10.000kr., men hvis midlet indeholder aktivstoffer, som er forbudte i EU, kan en minimumsbøde lyde på hele 15.000-20.000kr.! En del midler er de seneste år blevet forbudte. Du bør derfor gøre det til en vane at gennemgå dit kemirum minimum to gange årligt. Det kan f.eks. være i vinterperioden og igen om sommeren efter endt sprøjtesæson.

I løbet af 2022 er 117 produkter blevet gjort forbudte
Bare i 2022 er 117 produkter blevet gjort forbudte, blandt de produkter er blandt andet triazol-svampemidler og glyphosatmidler. Disse midler bliver erstattet af nye midler som hedder næsten det samme, de har blot et andet registreringsnummer. Du bør derfor være opmærksom på både navn og registreringsnummer når du tjekker dit kemilager.

Fald ikke i fælden – bortskaf dine forbudte midler med det samme
Når du tjekker dit kemilager, og finder produkter som er ulovlige, skal de skaffes af vejen med det samme. I de fleste tilfælde skal du aflevere dem på den lokale modtageplads for farligt affald.
Det er efterhånden set flere gange, at landmænd har gjort forbudte midler klar til at bortskaffelse, hvorefter de uheldigvis bliver mødt af en uventet kontrollør, hvilket er super ærgerligt, idet der også er bødestraf i sådanne situationer.

KemiTjek er den nemmeste måde at tjekke din kemibeholdning på
KemiTjek er både overskuelig, letforståelig og nem at arbejde med. Alt du skal gøre er blot at scanne stregkoden på din pesticid-emballage, og så vil appen informere dig om, hvorvidt det fortsat er lovligt at opbevare og anvende det givne produkt. På den måde undgår du store bøder og overraskelser ved kontrol.

Resultatet af en sådan stregkode scanning bliver vist med letforståelige grønne, gule, lyserøde og røde kodefarver. De forskellige farver betyder følgende:

  • Grøn indikerer, at produktet er lovligt at anvende og opbevare
  • Farverne gul og lyserød indikerer, at der er ting omkring enten brug eller opbevaring, du bør være opmærksom på.
  • Rød indikerer, at pesticidet er ulovligt, og det bør derfor afleveres til kommunens genbrugsstation snarest muligt.

Informationerne i KemiTjek er altid ajour med nyeste lovgivning
Det kan nogle gange være udfordrende at holde sig opdateret på nye regler og love. Med KemiTjek kan du føle dig tryg ved at vide, at appen opdateres løbende med oplysninger fra Middeldatabasen.dk, hvilket sikrer, at informationerne altid er ajour med nyeste lovgivning.

Grib chancen og prøv KemiTjek

  • Du vil få et overblik over dit kemilager
  • Du kan tjekke om dine produkter stadig er lovlige
  • Du undgår store bøder ved kontrol
  • KemiTjek er altid ajour med nyeste lovgivning 
  • Du kan afprøve app’en helt gratis og uforpligtende frem til 31. december 2022